Boka städning - klicka här

Städning av dödsbo

Ingår alltid med Ryderiet
  • Skräddarsydda städuppdrag
  • Miljövänlig städning
  • Nöjd-kund-garanti
  • Kollektivavtal
  • Försäkring

Städning av dödsbo

Nöjda kunder tycker till:

  • Väldigt nöjd – Mycket noggranna

    Johan WredeNöjd kund

Städning av dödsbon kan vara en svår och känsloladdad uppgift för många människor. Det kan vara en utmanande och tung uppgift att rensa ut ett hus eller en lägenhet efter en persons död, särskilt om personen har bott där under en längre tid eller har samlat på sig mycket saker.

Det finns flera saker som bör tas i beaktande när man planerar att städa ett dödsbo. Här är några tips som kan hjälpa till

Sortera och organisera

Det är viktigt att sortera och organisera alla saker i dödsboet innan man börjar städa. Börja med att sortera ut de saker som kan skänkas bort eller säljas, och se till att sätta undan de saker som är av större värde.

Använd skyddskläder och -utrustning

När man städar ett dödsbo kan det finnas farliga ämnen, till exempel mögel, bakterier och andra hälsofarliga ämnen. Använd därför alltid skyddskläder och -utrustning, som engångshandskar och andningsskydd.

Använd professionell hjälp

Att städa ett dödsbo kan vara en mycket tidskrävande och ansträngande uppgift. Det kan vara värt att överväga att anlita professionell hjälp från en städfirma eller ett företag som specialiserar sig på städning av dödsbon. Dessa företag har ofta specialutrustning och erfarenhet av att hantera liknande situationer.