Boka städning - klicka här

Fönsterputsning

Ingår alltid med Ryderiet
  • Skräddarsydda städuppdrag
  • Miljövänlig städning
  • Nöjd-kund-garanti
  • Kollektivavtal
  • Försäkring

Fönsterputsning

Nöjd kund inom Fönsterputsning:

  • Väldigt nöjd – Mycket noggranna

    Johan WredeNöjd kund

Att ha rena fönster i hemmet eller på kontoret kan göra en stor skillnad i hur rummet uppfattas. Men att putsa fönster kan ofta kännas som en tråkig och tidskrävande uppgift, det är här Ryderiet kommer in i bilden. Läs våra tips på hur fönsterputsningen utförs bäst.

Använd rätt verktyg och material

För att få bästa resultat är det viktigt att använda rätt verktyg och material. Man behöver en hink med vatten och rengöringsmedel, en skrapa, en fönsterputsare och en trasa. Det är viktigt att använda en bra fönsterputsare och inte en vanlig hushållssvamp eller liknande, eftersom dessa kan lämna ränder på fönstren.

Välj rätt tidpunkt för putsning

Fönsterputsning bör göras på en molnfri dag för att undvika att solen torkar fönstren för snabbt. Om du putsar fönster på en varm och solig dag kan vattnet och rengöringsmedlet torka för snabbt och lämna fläckar på fönstren.

Ta bort smuts och damm innan du börjar putsa

Innan du börjar putsa fönstren är det viktigt att ta bort smuts och damm från ramen och fönsterkarmen. Använd en borste eller dammvippa för att ta bort damm och spindelnät. Detta kan hjälpa till att undvika att smutsen hamnar på fönstret när du putsar.

Använd en zigzag-rörelse när du putsar

När du använder fönsterputsaren, använd en zigzag-rörelse och undvik att putsa i cirkulära rörelser. Detta hjälper till att undvika att det bildas ränder på fönstren. Var noga med att torka av fönsterputsaren mellan varje drag för att undvika att smuts smetas ut på fönstret.

Torka av fönstren med en trasa

När du har använt fönsterputsaren är det viktigt att torka av fönstren med en trasa för att ta bort eventuellt kvarvarande vatten och smuts. Använd en ren trasa och torka fönstret i en rörelse från toppen till botten. Var noga med att torka av kanten av fönstret också.