Boka städning - klicka här

Svartmögel i badrummet – Hur undviker jag det?

Svartmögel i badrummet – Hur undviker jag det?
7 mars 2023 ryderiet

Svartmögel i badrum är vanligt. Ryderiet lär dig att hålla bort svartmögel, tvätta duschdraperi, duschgolv och rengöra badkar! Med hjälp av oss kan du undvika svartmögel i badrummet.

Hur förebygger jag svartmögel?

Det är oftast dålig ventilation som orsakar att möglet får möjlighet att angripa och att sprida sig. För att förebygga så att problemet inte uppstår, se till att det finns bra ventilation i dina våtutrymmen så att det uppstår ett luftutbyte och att fukt från bad och dusch har möjlighet att torka upp. Håll kakelfogar och andra skarvar och ytor rena i badrummet. Ju färre angreppsytor det finns desto mindre är risken att mögel har möjlighet att bita sig fast. Förebygg mögelangrepp till exempel med hjälp av ättika. Häll lika delar ättika och vatten i en sprayflaska och spraya regelbundet över ytor som kakelfogar, duschhörn och liknande ställen.

Hur får jag bort svartmögel?

Svartmögel är giftigt, sprider sig i luften och kan orsaka allergier och om du har otur andra ännu mer allvarliga problem med hälsan. För att få bort det finns det saneringsmedel som går att köpa och att ta till. Vi rekommenderar en ordentlig sanering. Vad innebär det? Det innebär att med sanering att man byter ut det material som blivit angripet av mögel.

Städa badrummet – Ryderiet tipsar

Ett städat och rent badrum har många fördelar. Inte bara för att det är så mycket trevligare att vistas där inne när det är fräscht och fint utan även för att ett rent badrum kan hålla mögel och bakterier borta.

Rengöra badrum med ättika

Blanda 2 dl ättika och 2 dl vatten i en sprayflaska och använd som ett allrengöringsmedel. Det fungerar på alla typer av ytor utom natursten som marmor och granit som kan skadas av syran. Spraya och låt ditt medel verka en stund innan du borstar eller torkar rent och sköljer av. Skydda händerna med handskar när du hanterar ättika och se till att vädra ordentligt.

Städa badrum med bikarbonat

För att skura kakelfogar i badrummet kan du använda bikarbonat med lite vatten och blanda till en pasta. Använd en borste och skura fogarna, det kan räcka för att få dem rena. Om det krävs mer så sätt på handskar och spraya över bikarbonaten med ättika. Det börjar fräsa bubbla och en djupare rengöring sätter i gång. Skura, låt det verka en stund och skölj sedan med vatten.

Behöver ditt hem och badrum en rejäl storstädning men tiden räcker inte riktigt till? Vårt team hjälper dig att storstäda hela ditt hem ner till minsta lilla list. Boka din städning redan idag

Boka städning snabbt och enkelt

Boka här