Boka städning - klicka här

Städa kontor – så får du en trivsam arbetsmiljö

Städa kontor – så får du en trivsam arbetsmiljö
30 mars 2023 ryderiet

Städa kontor – Hur får du en trivsam arbetsmiljö?

Städa kontor, lokalvård eller företagsstädning är i princip samma sak. Det är endast olika benämningar på samma tjänster. Hjälp för att städa kontor används av olika anledningar men främst för att få bort en belastning på arbetsplatsen. Ni ska kunna fokusera på själva arbetet och inte städning.

Vad ingår i städning av kontor?

Städa kontor handlar inte nödvändigtvis bara om att hålla rent. Städa kontor handlar även om att skapa en trivsam miljö, och hålla nere sjukdagar.

Det som oftast ingår i kontorsstädning är tjänster som dammsugning, golvvård, dammtorkning, trappvård och annan underhållsstäd. Många erbjuder även ett annat tilläggstjänster. Dessa tilläggstjänster skulle kunna vara till exempel påfyllning av frukt och dryck. Underhåll och påfyllning utav kaffemaskiner samt bortforsling av skräp. Tilläggstjänster är olika hos olika firmor och kan skräddarsys för hur du och ditt företag vill ha det på ert kontor.

Vad ska man tänka på när man ska anlita hjälp för att städa kontor?

Förbered dig inför att anlita en städfirma genom att vara förberedd med vad du önskar med din städning. Tänk ut frågor om du skulle ha det. Förbered även kontoret för städningen, plocka bort saker som ligger framme och lägg på rätt plats så att städaren får en bra miljö för arbetet, det blir bättre för båda parter. Ett antal saker som kan vara bra att tänka på är bland annat. Nedan tipsar vi om frågor du kan ställa.

  • Vad för städning önskas?

Vet du vad för städning som du vill ha? Räcker det med dammsug och fönsterputs eller vill du ha en komplett städning där hela kontoret/lokalen städas? Va noga med vilken typ av städning som behövs för att underlätta för alla parter. Vanligast är att företag tar en hel städning som omfattar hela kontoret, då blir det även lätt för städaren eller städarna att veta att hela kontoret ska städas så dom slipper hoppa över vissa steg.

  • Hur väljer jag rätt bolag?

Vad är viktigt för dig när du väljer ett städbolag, bra pris, snabb städning, bra arbetsvillkor för de anställda på städbolaget. Det finns mycket att tänka på när du väljer städbolag. Tyvärr finns det många städbolag som inte har kollektivavtal och mindre bra och säkra anställningar där deras medarbetare jobbar till dåliga löner och för många timmar. Genom att välja ett städbolag med bra värderingar som ligger lite högre i pris men å andra sidan har bättre arbetsvillkor riskerar du inte heller att stödja något du inte vill stödja.

  • Hur ofta behöver jag städning?

Behövs städningen nån gång i veckan eller nån gång i månaden? Är du osäker på hur ofta du behöver ha städning kan det vara smart att börja med att testa några gånger med jämna mellanrum för att se hur det känns samt även känna av hur ofta det behövs. Genom att testa med jämna mellanrum så blir det lättare att känna hur ofta städningen behövs samt vad som behöver göras. Vissa saker kanske inte behövs alls och vissa kanske behövs oftare än annat.

Kontakta Ryderiet för att prata mer om företagsstädning och lokalvård

Boka städning snabbt och enkelt

Boka här