Boka städning - klicka här

Kan alla städa?

Kan alla städa?
1 oktober 2020 hej@ryderiet.se

Jag tror att innan man svarar på frågan ska man veta vilka krav det ställs på en städare idag.

En städare måste ha koll på ergonomi i relation till sina uppgifter. Det är ett yrke byggt kring kontinuerlig, fysisk aktivitet. Kunskapen kring ergonomin och sin egen kropp är essentiellt för att undvika slitskador.

De tekniska hjälpmedlen har också blivit mer avancerade. Joniserat vatten, ultrarent vatten, mikrofiber, twister rondeller, melaninrondeller, osv. En städare förväntas kunna hantera allt detta.

Att städa hemma är inte samma sak som att städa yrkesmässigt. Reglementet är strikt. Vad anses vara en fri yta? Vad får man flytta för att utföra städning? Vad är skillnaden mellan att torka av och avfläcka?

Ett sätt att bevisa att en någorlunda besitter dessa kunskaper är igenom de olika utbildningar som idag finns tillgängliga. PRYL, SRY, nystartade Städkörkortet och en hel del interna utbildningar som enskilda städbolag erbjuder sina anställda är mer eller mindre ett krav för att kunna jobba som städare.

Och allt detta är bara de tekniska delarna. Sedan ska man vara skarp, uthållig och samtidigt stolt över sitt arbete. Men inte synas, allt som oftast jobba ensam, kvällar, nätter och morgnar.

Om du inte brinner för ditt jobb märks det ofta – och det gör det kanske lite extra inom städning

Ta kontakt på hej@ryderiet.se
www.ryderiet.se

Boka städning snabbt och enkelt

Boka här