Boka städning - klicka här

5 bra steg för en lyckad vårstädning – Ryderiet

5 bra steg för en lyckad vårstädning – Ryderiet
9 april 2020 hej@ryderiet.se

Solen och våren är här, dags att vårstäda. Nedan listar vi våra tips!

Ryderiet älskar vårstädning

1. Organisation och börja i rätt ände

Detta sparar dig både tid och energ, även om det kan verka självklart. Gör en plan och bocka av punkt för punkt. Börja med att ta ut mattor som ska vädras. Städa sedan uppifrån och ner. Spreja rengöringsmedel i badrummet och låt verka under tiden du gör något annat. Spreja även ugnen med ugnsrengöring och låt det verka en stund. Glöm inte bort att torka av dörrarna och lister. Så gör du din vårstädning enklare!

2. Rensa ut

När du vårstädar hemma kan det vara en god idé att rensa. Stoppa undan vinterkläder och vinterskor. Behöver vinterjackan kemtvättas se till att få det gjort innan du hänger bort den. Passa också på att göra dig av med saker du inte använder. Gör dig själv en tjänst och släng saker som är trasiga i stället för att stuva undan dem för hundrade gången. Släng gamla handdukar, lakan och kuddar. Gör dig också av med kablar, sladdar, gamla telefoner och andra elektroniska produkter som du inte behöver.


3. Ha bra städgrejer

Med rätt städgrejer blir det mycket enklare att få vårstädningen att gå smidigt. Se till att dammsugarpåsen inte är full. En gammal galge med en trasa är utmärkt för att komma åt bakom elementen. Har du en mopp du alltid stör dig på? Släng och köp en som gör jobbet enklare. Överdosera inte rengöringsmedel. Mer innebär inte automatiskt renare, risken är i stället att det blir flammigt.

4. Använd alla husmorsknep i boken

Vänd dig i stället till skafferiet, där finns en mängd ingredienser som fungerar utmärkt när du ska vårstäda. Bakpulver och vatten kan rengöra avlopp men fungerar också bra för rengöra ugnen. Med hjälp av bikarbonat kan du få bort dålig lukt från mattor och möbler. Ättika och citron är också bra rengöringsmedel. Ättika och vatten är utmärkt på fönster. Glöm inte heller att vanlig såpa och diskmedel är utmärkta rengöringsmedel. Använda internet!

5. Försök ha lite kul

Även om städning inte är det roligaste du vet finns det ingen anledning att göra det tråkigare än vad det är. Är ni flera i familjen kan ni dela upp hemmet och hjälpas åt för att städningen ska gå snabbare. Lyssna på musik eller en intressant podd.
Unna dig själv lite kan också vara en bra idé. Hämtmat, god middag på restaurang eller bio när städningen är färdig är bra alternativ. Glöm inte heller bort att njuta av känslan av ett nystädat hem.

Om du inte vill utföra din vårstädning på egen hand, ta kontakt med oss på www.rydriet.se

Boka städning snabbt och enkelt

Boka här